2018. March 21.

Á l d á s ! B é k e s s é g !

Isten hozott a Lábatlani Református Egyházközség honlapján

 
  Kezdőlap arrow KÖSZÖNTŐ
 
Kezdőlap
- - - - - - -
Hitvallásunk
Irott prédikációk
- - - - - - -
Lelkészünk
Fotógaléria
ALAPÍTVÁNYUNKRÓL
Közhasznúsági jelentések
GYÜLEKEZETI ÚJSÁG
Gyülekezetünkről
GYÜLEKEZETTÖRTÉNET
ALAPÍTVÁNYUNKRÓL
irott predikációk
Köszöntö Nyomtatás E-mail
2007. May 23.

Kedves Látogató !

Szeretettel köszöntjük weblodalunkon. 

A Lábatlani Református Egyházközség karitatív, ifjúsági, kulturális és hagyományőrző tevékenysége fontos és meghatározó szerepet tölt be városunk életében.

Rendkívül értékes, Komárom- Esztergom megyében egyedülálló, több, mint 600 éves gótikus stílusú református műemléktemplomunkat és környezetét 1997. óta folyamatosan renováljuk, csinosítjuk. 400 főből álló Egyházközségünk gyülekezeti tagjai és 15 presbiterünk nagyrészt kisjövedelmű munkások (sokan hátrányos helyzetűek), így saját erőből e nagy horderejű munkálat-sorozatot nem tudtuk volna elvégezni. (Eddigi támogatóink: Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma, Nemzeti Örökségvédelmi Hivatal, Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács, Lábatlani Önkormányzat, FVM, lábatlani cégek). Gyülekezeti tagjaink azonban nagy mértékben vették ki részüket a sok irányú, sokfajta feladatot igénylő munkálatokból. A műemléktemplom körüli környezetrendezés és kultúrnövények telepítése nagyban hozzájárult településünk arculatának fejlesztéséhez, szebbé tételéhez.

Az Egyházközségünkhöz tartozó gyermekeket és ifjakat (kb. 40 általános iskolás és 10 középiskolás korú) rendszeresen visszük kirándulásokra, táborozásokra.  Olyan gyermekek is tartoznak hozzánk, akiknek szülei nem tudják biztosítani gyermekük nyaraltatását, és nincs lehetőségük arra, hogy közös kirándulásokra menjenek (több sajátos nevelési igényű tanulóval állunk kapcsolatban, akik számára az Egyházközség által szervezett kirándulás az egyetlen lehetőség a kikapcsolódásra, a környék nevezetességeivel való ismerkedésre).

2006. adventjén 80 idős embernek és 40 hátrányos helyzetű gyermeknek vásároltunk karácsonyi ajándékcsomagot. Többségüknek szenteste, a lábatlani templomban, valamint a nyergesújfalui református imaházban adtuk át az ajándékokat, de még bikolpusztai és neszmélyi hátrányos helyzetű gyermeket is támogathattunk.

A gyermekek, ifjak számára szervezett programjainkat a parókia alagsorában (pincehelyiség) lévő gyülekezeti termünkben tartjuk. Sajnos, ennek berendezése, székei, asztalai, szekrényei már elhasználódtak, több közülük kiselejtezésre szorulna. Ezért elhatároztuk, ha anyagi lehetőségeink engedik, 40 db. széket fogunk vásárolni.

E teremben gyülekezettörténeti kiállítás is található, így látogatók, hazai és külföldi vendégek is gyakran érkeznek hozzánk, ezért különösen is fontos lenne számunkra, ha méltó környezetben fogadhatnánk őket. Az ifjúsági- és gyermekalkalmakon kívül a 2004-ben Polgármesteri Dícséretben részesült 20 tagból álló háromszólamú vegyeskarunk is rendszeresen e helyiségben tartja próbáit.

 
< Előző   Következő >